ΠΡΟΣΦΑΤΑ

LIFE STYLE

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Gossip

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Νέο Κανονισμό Αδειοδότησης ανακοίνωσε η ΕΠΟ

Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017

Σημαντικές αλλαγές στον κανονισμό αδειοδότησης, που ανακοινώθηκε από την ΕΠΟ και θα ισχύσει από την τρέχουσα σεζόν.

 Πρώτη και κυριότερη, ότι πλέον υπάρχει διαχωρισμός της εγχώριας από την ευρωπαϊκή άδεια, ενώ πλέον οι άδειες θα δίνονται και αφού έχει ξεκινήσει η διαδικασία των play-off, κάτι που δεν γινόταν μέχρι πέρυσι!

 Έτσι, τα play-off θα αρχίσουν κανονικά χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αδειοδότησης. Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 2-5 δηλαδή, θα παίξουν στους αγώνες κατάταξης χωρίς να ξέρουν αν έχουν πάρει άδεια.

 Αν μέχρι τις 31 Μαΐου που θα έχει λήξει ο έλεγχος των φακέλων (τότε είναι η καταληκτική ημερομηνία της UEFA), μία ομάδα δεν πάρει άδεια, τότε την θέση της στην Ευρώπη θα πάρει η αμέσως επόμενη στην βαθμολογία, αρκεί φυσικά να έχει αδειοδοτηθεί και αυτή.

 Στον νέο κανονισμό αδειοδότησης προβλέπεται για πρώτη φορά διαχωρισμός της εγχώριας άδειας με την διεθνή, θα υπάρχουν δηλαδή διαφορετικά κριτήρια, πιο αυστηρά για την έξοδο στην Ευρώπη, πιο ήπια για την συμμετοχή στο ελληνικό πρωτάθλημα.
 Έτσι, πλέον, οι ομάδες που παίζουν στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν θα είναι υποχρεωμένες να πληρούν τα ευρωπαϊκά κριτήρια αλλά κριτήρια… Super League, που θα έχουν ευδιάκριτες διαφορές.
Φέτος θα είναι και αυστηρότερες ποινές, όπως, τουλάχιστον, αποφάσισαν πέρυσι οι ομάδες στη Super League, αν και πληροφορίες κάνουν λόγο ότι δεν θα εφαρμοστούν από την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. 
 Για την φετινή περίοδο μάλιστα, προβλέπεται ότι αν μια ομάδα δεν πάρει άδεια για οικονομικούς λόγους τότε θα υποβιβάζεται στη Football League, ενώ για την σεζόν 2017-18 προβλέπεται υποβιβασμός ανεξαρτήτως της αιτίας για την οποία μία ομάδα δεν θα αδειοδοτηθεί e-mail:  pthrakiotis@mail.com
 ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
 Διαβάστηκε

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε κι εσύ το δικό σου σχόλιο, ή στείλε μήνυμα στο pthrakiotis@gmail.com

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ' ΝΕΑ