ΠΡΟΣΦΑΤΑ

LIFE STYLE

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Gossip

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 15/9/2016

Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2016


Συνελήφθησαν 2 υπήκοοι Πακιστάν, οι οποίοι μετέφεραν στο εσωτερικό της χώρας και διευκόλυναν την παράνομη διαμονή σε 2 μη νόμιμους μετανάστες
Συνελήφθησαν χθες (14-9-2016) το απόγευμα, στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης, απ ό αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης , δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 48 και 42 ετών, οι οποίοι μετέφεραν στο εσωτερικό της χώρας και διευκόλυναν την παράνομη διαμονή, σε δύο (2) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Πακιστάν.
Αναλυτικότερα, μετά από σχετική καταγγελία και αστυνομικές έρευνες, προέκυψε ότι, την 14-9-2016 το πρωί, ο 42χρονος μετέφερε στο οίκημα όπου διαμένει ο 48χρονος, τους μη νόμιμους μετανάστες, οι οποίοι είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα μας από την Τουρκία, προκειμένου στη συνέχεια να τους προωθήσει στην ενδοχώρα, ενώ ο 48χρονος διευκόλυνε την παράνομη διαμονή τους στο παραπάνω οίκημα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 36χρονου ημεδαπού για απάτη
Διακριβώθηκε η εμπλοκή του σε δύο περιπτώσεις απάτης σε βάρος επιχειρήσεων
Από τις έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, διακριβώθηκε η εμπλοκή 36χρονου ημεδαπού σε δύο υποθέσεις απάτης σε βάρος επιχειρήσεων, που διαπράχθηκαν τον Οκτώβριο του 2015. Σε βάρος του 36χρονου και ενός άγνωστου μέχρι στιγμής δράστη σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη.
Η διερεύνηση των δύο υποθέσεων ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία των επιχειρήσεων που εξαπατήθηκαν.
Σύμφωνα με την πρώτη επιχείρηση, την 14-10-2015, εμφανίστηκε στις εγκαταστάσεις της στο Νομό Καβάλας, ένας άγνωστος δράστης, ο οποίος παρουσιάστηκε ως απεσταλμένος της μεταφορικής εταιρείας με την οποία συνεργάζεται η εξαπατηθείσα επιχείρηση και προφασίστηκε ότι θα αναλάμβανε μια συμφωνηθείσα μεταφορά.
Ακολούθως, αφού φόρτωσε σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, 13,5 τόνους βρώσιμης ελιάς, αναχώρησε προκειμένου να τις μεταφέρει σε εταιρεία στην Ιταλία, χωρίς όμως ουδέποτε να πραγματοποιήσει την συμφωνηθείσα μεταφορά.
Ενεργώντας με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, ο ίδιος δράστης εμφανίστηκε και σε αποθήκη της δεύτερης επιχείρησης στο Νομό Λάρισας, όπου φόρτωσε σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, 24 παλέτες με κάστανα και ακολούθως αναχώρησε προκειμένου να τις μεταφέρει σε εταιρεία στην Ιταλία, χωρίς όμως ουδέποτε να πραγματοποιήσει την συμφωνηθείσα μεταφορά.
Από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε, προέκυψε ότι το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο (τράκτορας), που χρησιμοποιήθηκε και στις δύο απάτες, ανήκει στον 36χρονο, ο οποίος το παραχωρούσε στον άγνωστο μέχρι στιγμής δράστη. Επίσης προέκυψε ότι κατά το χρόνο τέλεσης των παράνομων πράξεων, ο 36χρονος είχε αλλάξει το χρώμα του φορτηγού, καθώς και ότι οι δράστες τοποθετούσαν σε αυτό πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας.

Σύλληψη ημεδαπού για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών
Κατασχέθηκαν 6 δενδρύλλια κάνναβης, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και σπόροι κάνναβης
Συνελήφθη χθες (14-9-2016) το μεσημέρι, σε χωριό της Δράμας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, 48χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών.
Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 48χρονο, διότι εντόπισαν στην επιχείρηση, την οικία και σε αποθήκη του δράστη, καθώς επίσης και σε χώρους γειτονικούς σε αυτά :
  •  6 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 1,10 έως 2,10 μέτρων
  •  2 νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 7,8 γραμμαρίων
  •  σπόροι κάνναβης
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.


Συνελήφθη ημεδαπός κατηγορούμενος για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, κατοχή ναρκωτικών και παράβαση του νόμου περί όπλων
Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων 5 δενδρύλλια κάνναβης, 260 γραμμάρια φύλλων κάνναβης, ποσότητα ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης, 17 ναρκωτικά δισκία και 1 σπάθα
Συνελήφθη χθες (14-9-2016) το μεσημέρι, σε χωριό της Καβάλας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, 33χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, κατοχή ναρκωτικών και παράβαση του νόμου περί όπλων.
Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι σε έρευνα που πραγματοποίησαν στην οικία και τον αύλειο χώρο αυτής, εντόπισαν και κατέσχεσαν:
  • 5 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 0,50 έως 2 μέτρων
  • 2 νάιλον συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού βάρους 1,1 γραμμαρίων
  • 1 νάιλον συσκευασία με φύλλα κάνναβης σε αποξήρανση, βάρους 260 γραμμαρίων
  • 1 συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 8,8 γραμμαρίων
  • 17 ναρκωτικά δισκία
  • 1 σπάθα, με μήκος λάμας 47 εκατοστών
Σημειώνεται ότι σε βάρος του 33χρονου εκκρεμούσε μία καταδικαστική απόφαση για πώληση, αγορά και κατοχή ναρκωτικών.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών και λαθραίου καπνού
Κατασχέθηκαν πάνω από 1 κιλό λαθραίου καπνού και 20 φαρμακευτικά δισκία
Συνελήφθη χθες (14-9-2016) το πρωί, στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, 54χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών και παραβάσεις των νόμων περί εθνικού τελωνειακού κώδικα και περί ειδικού φόρου κατανάλωσης.
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον δράστη να κατέχει 20 δισκία του φαρμακευτικού σκευάσματος ΧΑΝΑΧ, τα οποία και κατασχέθηκαν.
Σε έρευνα που ακολούθησε, στην οικία του 54χρονου, βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν τρεις (3) συσκευασίες με καπνό, συνολικού βάρους 1.070 γραμμαρίων, για τον οποίο δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

Εξιχνίαση κλοπής από οικία στην Αλεξανδρούπολη
Συνελήφθη 18χρονος ημεδαπός
Εξιχνιάστηκε, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, κλοπή από οικία, που διαπράχθηκε την 12-9-2016 το μεσημέρι, στην Αλεξανδρούπολη.
Συνελήφθη, χθες (13-9-2016) το βράδυ, από τους παραπάνω αστυνομικούς, 18χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.
Ειδικότερα, την 12-9-2016 το μεσημέρι, ο δράστης, διέρρηξε οικία, στην πόλη της Αλεξανδρούπολης και αφαίρεσε το εσωτερικό της διάφορα κοσμήματα.
Μετά την καταγγελία του περιστατικού, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σχετικές έρευνες και αναζητήσεις, με αποτέλεσμα να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον 18χρονο.
Σημειώνεται ότι ο δράστης έχει απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.Επιμέλεια: panos Thrakiotis e-mail:  pthrakiotis@mail.com ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε κι εσύ το δικό σου σχόλιο, ή στείλε μήνυμα στο pthrakiotis@gmail.com

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ' ΝΕΑ