ΠΡΟΣΦΑΤΑ

LIFE STYLE

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Gossip

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Απεργιακή κινητοποίηση Τέταρτη 8-6-2016»Mπροστά στο Δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης στις 10:00

Τρίτη, 7 Ιουνίου 2016
Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι, Γονείς-Κηδεμόνες,
Η Κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, συνεχίζουν την υλοποίηση των μνημονιακών δεσμεύσεων και της πολιτικής της Ε.Ε., του ΟΟΣΑ και του Δ.Ν.Τ. που σκοπό έχουν να διαλύσουν τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση.
Παρά τα όποια επικοινωνιακά τεχνάσματα που χρησιμοποιούν για το μέλλον της εκπαίδευσης, είναι ξεκάθαρες σε όλους οι σαρωτικές πολιτικές οπισθοδρόμησης που θέλουν να εφαρμόσουν με σκοπό να εξοικονομήσουν οικονομικούς και ανθρώπινους πόρους αδιαφορώντας για την υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου και για τις κοινωνικές αδικίες που θα δημιουργήσουν.
Η πολιτική αυτή επιβεβαιώνεται από:
·      Τους μηδενικούς διορισμούς για το 2016-17 παρόλο που η τρέχουσα σχολική χρονιά κλείνει με 21000 αναπληρωτές και 3000 κενά στα σχολεία.
·      Την άρνηση του Υπουργού να δεσμευτεί για το πόσοι αναπληρωτές θα προσληφθούν την επόμενη σχολική χρονιά.
·      Τον «ενιαίο τύπο ολοήμερου σχολείου» με τον οποίο θα αποκλειστούν χιλιάδες μαθητές, θα κλείσουν τμήματα και θα μετατραπεί σε παιδοφυλακτήριο, αφού μάθημα δε θα μπορεί να γίνει (μία διδακτική ώρα για το δάσκαλο με όλους τους μαθητές όλων των τάξεων και μία για μια ειδικότητα).
·      Το κλείσιμο Νηπιαγωγείων ή Τμημάτων Νηπιαγωγείων λόγω της αύξησης του ελάχιστου αριθμού νηπίων στα 14 νήπια.
·      Τη συγχώνευση του διαφορετικού έργου των Τμημάτων Ένταξης και της Παράλληλης Στήριξης εις βάρος των μαθητών που χρειάζονταν αυτές τις δύο δομές.
·      Την αναμόρφωση του ωρολογίου προγράμματος στα Δημοτικά Σχολεία με την οποία δε διευκρινίζεται ποιοι θα διδάσκουν κάποια διδακτικά αντικείμενα (εικαστικά, μουσική, θεατρική αγωγή, γυμναστική, πληροφορική).
Όλες οι παραπάνω μεταβολές σκοπό έχουν να αφήσουν άνεργους χιλιάδες αναπληρωτές που δούλευαν μέχρι σήμερα στα σχολεία και παράλληλα να βγάλουν χιλιάδες μόνιμους εκπαιδευτικούς «πλεονάζοντες» από τα σχολεία της οργανικής τους θέσης και να τους μετακινούν από σχολείο σε σχολείο για συμπλήρωση ωραρίου ή από νομό σε νομό μέχρι να βρουν κενό για να δουλέψουν.

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι,
Πρέπει να αγωνιστούμε για να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική. Οι κινητοποιήσεις για τους αναπληρωτές έδειξαν ότι μπορούμε να τους αναγκάσουμε να πάρουν πίσω αυτά τα μέτρα. Με την απεργία που κήρυξε η ΔΟΕ για την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016 κλείνουμε τα σχολεία μας και δίνουμε απάντηση στην πολιτική της κυβέρνησης και στην επίθεση που δεχόμαστε.
Πρέπει να εμποδίσουμε τα σχέδια τους είτε αυτά που ψήφισαν είτε αυτά που αναμένονται να ψηφίσουν μέσα στο καλοκαίρι (π.χ. κλείσιμο ολιγοθέσιων σχολείων). Αν δεν τους σταματήσουμε θα πάρουν κι άλλα μέτρα και το Σεπτέμβριο οι σχολικές μας μονάδες και η εκπαίδευση δε θα έχουν καμία σχέση με αυτά που ξέραμε μέχρι σήμερα.
Με τη συμμετοχή μας στην απεργία την Τετάρτη στις 8 Ιουνίου απαιτούμε:
  • Την άμεση πραγματοποίηση όλων των μόνιμων διορισμών που έχει ανάγκη η εκπαίδευση και υποσχόταν ο Υπουργός μέχρι πριν λίγο       χρονικό διάστημα.
  • Μόνιμο διορισμό όλων των αναπληρωτών γενικής και ειδικής αγωγής τώρα.
  • Καμία απόλυση αναπληρωτή, κανείς εκπαιδευτικός στην ανεργία.
  • Την απόσυρση της Υπουργικής Απόφασης για το φερόμενο ως «Ενιαίο Τύπο Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου».
  • Την απόσυρση της διάταξης που ψηφίστηκε για τα νηπιαγωγεία.
  • Την απόδοση των οργανικών θέσεων στους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων.

Γονείς και Κηδεμόνες,
Όλες οι παραπάνω μεταβολές θα έχουν αντίκτυπο και στους μαθητές μας, δηλαδή στα παιδιά σας και θα δημιουργήσουν κοινωνικές αδικίες. Στον αγώνα αυτό ενάντια στην υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου πρέπει να αγωνιστούμε όλοι μαζί.

Για το λόγο αυτό το ΔΣ του Συλλόγου μας καλεί τους συναδέλφους να συμμετέχουν δυναμικά στην απεργία που κήρυξε η ΔΟΕ για την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016 και μαζί με τους γονείς-κηδεμόνες να παρευρεθούν στην απεργιακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί μπροστά στο Δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης στις 10:00.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

                    - Ο -                                                                         - Ο -
              ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                     ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


   ΤΣΙΡΤΣΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                                        ΜΟΚΑΛΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ

Επιμέλεια: panos Thrakiotis

e-mail:  pthrakiotis@mail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε κι εσύ το δικό σου σχόλιο, ή στείλε μήνυμα στο pthrakiotis@gmail.com

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ' ΝΕΑ