099

Πέμπτη, 12 Μαΐου 2016

Filled Under: , ,

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ- Tρίωρη στάση εργασίας μπροστά στο Δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης

Όχι στην υποβάθμιση της εκπαίδευσης λένε τα μέλη της ΑΔΕΔΥ Έβρου και προαναγγέλλουν 3ωρη στάση εργασίας, αύριο Παρασκευή 13 Μαΐου 2016. 

 Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση χαρακτηριστικά:

«Κήρυξη στάσεων εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 13-05-2016»
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι, Γονείς-Κηδεμόνες,
Η Κυβέρνηση ανυποχώρητη στις εκκλήσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας να σταματήσει την υποβάθμιση του ελληνικού σχολείου συνεχίζει με τον Υπουργό Παιδείας, κ. Φίλη, την ανεκδιήγητη πολιτική της στο χώρο της παιδείας η οποία ξεκίνησε τους τελευταίους μήνες και δε θα έχει σταματημό αν δεν βάλουμε φραγμό εμείς (εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές) που εμπλεκόμαστε καθημερινά σε αυτήν.
Μετά τις σταδιακές προσλήψεις των αναπληρωτών κατά τη διάρκεια της χρονιάς διατηρώντας πολλά διδακτικά κενά μέχρι το Φεβρουάριο αλλά και μέχρι σήμερα τα οποία υπολογίζονται περίπου στις 3.000, μετά την υποβάθμιση του Ολοήμερου Σχολείου, την κατάργηση για το επόμενο σχολικό έτος των Τμημάτων Ένταξης, των Τμημάτων των Νηπιαγωγείων και των Ολοήμερων Νηπιαγωγείων, την αναστάτωση στη διαδικασία πρόσληψης των αναπληρωτών έρχεται και καταργεί οριστικά πλέον και με Υπουργική Απόφαση τα Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία.
Καταργεί την πρωινή ζώνη τους 07:00-08:00. Βάζοντας για την απογευματινή ζώνη ως προαπαιτούμενα για τη λειτουργία τους το ελάχιστο όριο μαθητών στους 14 και το να δουλεύουν και οι δύο γονείς για να μπορεί να εγγραφεί σε αυτά ένας μαθητής καταλαβαίνει πολύ εύκολα κάποιος ότι στην Ελλάδα του 1.500.000 άνεργου πληθυσμού πόσο δύσκολο είναι να δημιουργηθούν ολοήμερα τμήματα σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας, όπως διακηρύττει ο κ. Υπουργός για να κρύψει επικοινωνιακά προς το παρόν την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης στο χώρο της παιδείας η οποία θα φανεί ξεκάθαρα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
Επίσης σε όποια σχολεία δημιουργηθούν ολοήμερα τμήματα η Υ.Α. τα μετατρέπει από Σχολεία σε παιδοφυλακτήρια, αφού παύει να υπάρχει ο υπεύθυνος δάσκαλος, παύει να υπάρχει το ωρολόγιο πρόγραμμα με τμήματα και υποτμήματα και τη θέση τους παίρνουν 40 λεπτά φαγητού, μία ώρα μελέτης-προετοιμασίας με διαφορετικό δάσκαλο κάθε μέρα (σε όποιον περισσεύει διδακτική ώρα από την πρωινή λειτουργία) και μία ώρα σε γνωστικό αντικείμενο ειδικότητας. Και στις 2 ώρες θα διδάσκει εν ολίγοις όποιος είναι διαθέσιμος. Άρα και αυτοί που μπορούν να εγγράψουν τα παιδιά τους στο Ολοήμερο θα το σκεφτούν πολύ καλά αν αξίζει να το κάνουν αφού υποβαθμίζονται διδακτικά και μαθησιακά, εκτός και αν δεν έχουν άλλη λύση για το που θα βρίσκονται τα παιδιά τους μέχρι να σχολάσουν από τις δουλειές τους. Σε συνδυασμό λοιπόν με τα δύο προαναφερθέντα προαπαιτούμενα συνειδητοποιούν όλοι την εμμέσως αλλά ξεκάθαρη κατάργηση των Ολοήμερων Σχολείων.
Σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω έρχεται και μια αυθαίρετη αναμόρφωση του ωρολογίου προγράμματος στα Δημοτικά Σχολεία χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια επιστημονική μελέτη ή κάποια έρευνα με όλους τους εμπλεκόμενους στη σχολική διαδικασία μόνο και μόνο για να περισσεύουν ώρες από τους δασκάλους που θα διδάσκουν αλλού για συμπλήρωση ωραρίου ή για να κάνουν αυτοί γνωστικά μαθήματα όπως Μουσική-Θεατρική Αγωγή-Εικαστικά και να μη χρειάζονται προσλήψεις εκπαιδευτικών ειδικοτήτων. Τέλος να σημειωθεί ότι η δεύτερη ξένη γλώσσα θα διδάσκεται επίσης από την ειδικότητα που της περισσεύουν ώρες άσχετα αν οι μαθητές προτιμούν την άλλη γλώσσα με δήλωσή τους.
Στο βωμό κατά συνέπεια της εξοικονόμησης χρημάτων και ανθρώπινου δυναμικού η κυβέρνηση καταργεί μέσα σε λίγους μήνες τη μία δομή μετά την άλλη αδιαφορώντας για την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης και για τη δυνατότητα παροχής ίσων ευκαιριών σε όλους τους μαθητές.

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι, Γονείς-Κηδεμόνες,
Η Συγκυβέρνηση του 3ου Μνημονίου μέχρι να της «βγει το ταμείο» θα φέρει κι άλλα μέτρα αφού ούτε μόνιμοι διορισμοί θα γίνουν, ούτε χρήματα πλέον έχει σκοπό να διαθέσει για να διατηρήσει όλες αυτές τις δομές και να τις αναβαθμίσει.. Άρα θα προχωρήσουν σε νέα σχέδια εξοικονόμησης προσωπικού και πόρων (κατάργηση διδακτικών αντικειμένων, κατάργηση των ειδικοτήτων στα σχολεία, κατάργηση των υποστηρικτών δομών στα σχολεία, κατάργηση των ολιγοθέσιων σχολείων στα χωριά) για να υπάρξουν νέες «πλεονάζουσες ώρες» και κατά συνέπεια περισσότεροι εκπαιδευτικοί που θα μετακινούνται από σχολείο σε σχολείο, από νομό σε νομό και θα είναι έρμαιοι του κάθε Δ/ντή Εκπ/σης και του κάθε Περιφερειακού Διευθυντή Εκπ/σης και οι μαθητές θα έχουν κάθε χρόνο και μέσα στο χρόνο διαφορετικούς εκπαιδευτικούς ανάλογα με τα περισσέματα που θα υπάρχουν κάθε φορά.

Εμμένει η Κυβέρνηση στα σχέδια της, εμμένουμε και εμείς στην αντίσταση.
Αγωνιζόμαστε όλοι μαζί για ένα καλύτερο σχολείο.
Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε απόλυτα και με ξεκάθαρο τρόπο:

Ø  Μόνιμους και μαζικούς διορισμούς στην εκπαίδευση.
Ø  Κατάργηση του Ν.3848/10.
Ø  Απόσυρση της Υπουργικής Απόφασης για το φερόμενο ως "Ενιαίο Τύπο Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου".
Ø  Απόσυρση της διάταξης που ψηφίστηκε για τα Νηπιαγωγεία.
Ø  Δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή, δημόσια και δωρεάν για όλα τα παιδιά ηλικίας 4-6 ετών με αναλογία 1:15.
Ø  Όχι στην κατάργηση των τμημάτων ένταξης και τον υποστηρικτικών δομών.

Για το λόγο αυτό το ΔΣ του Συλλόγου μας καλεί τους συναδέλφους αλλά και τους γονείς-κηδεμόνες να συμμετέχουν δυναμικά στην τρίωρη στάση εργασίας 11:30-14:00  που κήρυξε η ΔΟΕ για την Παρασκευή 13-05-2016 και να παρευρεθούν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα κάνουμε οι Σύλλογοι του Νομού μας μπροστά στο Δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης στη 13:00. Για τη διευκόλυνση των συναδέλφων μας το Δ.Σ. του Συλλόγου μας αποφάσισε να κηρύξει την ίδια μέρα 3ωρη στάση εργασίας από τις 14:00 έως τη λήξη του εργασιακού ωραρίου προκειμένου να συμμετέχουν στην κινητοποίηση.


ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

                    - Ο -                                                                         - Ο -
              ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                     ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                                                                                        


   ΤΣΙΡΤΣΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                                      ΜΟΚΑΛΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ
e-mail:  pthrakiotis@mail.com Διαβάστηκε

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε κι εσύ το δικό σου σχόλιο, ή στείλε μήνυμα στο pthrakiotis@gmail.com