ΠΡΟΣΦΑΤΑ

LIFE STYLE

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Gossip

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΣΑ ΕΞΟΔΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΣΤΗ Γ ΕΘΝΙΚΗ !!

Πέμπτη, 12 Μαΐου 2016

                 
                   
Γιατί η Γ΄Εθνική είναι χρυσοφόρα για την ΕΠΟ και ιδιαιτέρως ζημιογόνα για τα σωματεία ?
  Σε μια κατηγορία  που υποτίθεται πως είναι ερασιτεχνική!!

 Μια κατηγορία που δεν υπάρχουν επιχορηγήσεις και άλλα έσοδα, μια κατηγορία που για να επιβιώσουν οι ομάδες χρειάζονται παράγοντες ήρωες !!!
Ας πάρουμε το παράδειγμα του Πυράσου Νέας Αγχιάλου, μιας ομάδας που ανέβηκε πέρσι στη Γ Εθνική και φέτος βλέπει το φάσμα του υποβιβασμού στο τοπικό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Θεσσαλίας.

 Το magnesiasports.gr ανέλυσε τα έξοδα της ομάδας κατά τη φετινή σεζόν και έχοντας ως δεδομένο πως τα έσοδα είναι ελάχιστα, είναι απορίας άξιον για τους περισσότερους πως βρίσκονται οι πόροι!

Αναλυτικά το ρεπορτάζ :

«16.000 ευρώ πλήρωσε τη φετινή σεζόν η διοίκηση του Πυράσου μόνο για να παίξει τα εντός έδρας παιχνίδια!
Αυτό το ποσό προκύπτει από τρία σίγουρα έξοδα που πληρώνει κάθε ομάδα για να τελεστούν οι αγώνες: διαιτησία, γιατρό και εισιτήρια.
Συγκεκριμένα, 13.500 ευρώ ήταν το κόστος της διαιτησίας για το σύλλογο της Νέας Αγχιάλου. Δεν είχε καμία διαιτησία από όμορο νομό, Λάρισα ή Φθιώτιδα τη φετινή αγωνιστική περίοδο, σε αντίθεση με πέρυσι.
Πέντε διαιτησίες ήταν από την ΕΠΣ Μακεδονίας, τρεις από την Βοιωτία, δύο από την Εύβοια, δύο από την Κοζάνη, μία από Φωκίδα, Τρίκαλα, Πέλλα και Ημαθία.
 Να αναφέρουμε ότι υπήρξαν σύλλογοι άλλων Ενώσεων στο 2ο όμιλο που είχαν διαιτησίες από όμορους νομούς και μερικές ακραίες περιπτώσεις!
Στο αδιάφορο βαθμολογικά ματς Οπούντιος-Πύδνα της 30ής αγωνιστικής, ο ρέφερι ήταν από την Κάλυμνο,
ενώ στον αγώνα Δωτιέας-Ρήγας Φεραίος, το εξοδολόγιο διαιτητών κόστισε περίπου 2500 ευρώ καθώς ο διαιτητής προέρχονταν από το Λασίθι. 

Οι διαιτησίες που είχε ο Πύρασος ήταν:
Με Νίκη Βόλου: Ψυχούλας (Βοιωτίας),
με Θεσπρωτό: Ξηρογιάννης (Βοιωτίας),
με Αχιλλέα Νοεκαισάρειας: Λάμπρου (Εύβοιας),
με Οικονόμο: Παλιούρας (Μακεδονίας),
με Φαρκαδόνα: Κουφογιάννης (Φωκίδας),
με Πιερικό: Μολιχιτούδης (Μακεδονίας),
 με Ρήγα Φεραίο: Καρατέρπος (Κοζάνης),
με Φιλιππιάδα: Μπαϊραμίδης (Κοζάνης),
με Φωκικό: Ψυχούλας (Βοιωτίας),
με Αχέροντα: Βουρνέλης (Μακεδονίας),
με Πύδνα: Μολιχιτούδης (Μακεδονίας),
 με Αιγινιακό: Γρατσάνης (Τρικάλων),
με Δωτιέα: Φωτιάς (Πέλλας),
με Καραϊσκάκη: Βρέσκας (Ημαθίας),
 με Οπούντιο: Μηλιάδης (Μακεδονίας),
με Τύρναβο: Φώτης (Εύβοιας).

Επιπλέον σταθερά έξοδα είναι τα 42 ευρώ που παίρνει ο παράγοντας της ΕΠΣΘ που κάνει την οικονομική επιστασία.
Το ποσό φθάνει τα 670 ευρώ εάν υπολογίσουμε πως ο Πύρασος έδωσε 16 εντός έδρας αγώνες.

Ακόμη, έχουμε τα εισιτήρια που τα εκτυπώνει και τα στέλνει με κούριερ η ΕΠΟ και κάθε δέμα κοστίζει 73 ευρώ, δηλαδή 1170 ευρώ για την αγορά των εισιτηρίων!
Επίσης, δεν ξεκινάει αγώνας χωρίς γιατρό. 
Εδώ τα έξοδα δεν είναι στάνταρ, εξαρτώνται από τη συμφωνία της κάθε ομάδας με τον γιατρό.

 Κατά μέσο όρο είναι 40 ευρώ, δηλαδή 40 επί 16 αγώνες, άλλα 640 ευρώ.

Τα προαναφερθέντα είναι τα σίγουρα έξοδα για να διεξαχθούν οι αγώνες. 

Από εκεί και πέρα, είναι οι ποινές από κάρτες.

Κάθε κόκκινη κοστίζει 40 ευρώ και υπάρχει η ανάλογη ταρίφα: 10 ευρώ για την 1η και την 5η κάρτα, 15 για τη 2η και την 6η, 25 ευρώ για την τρίτη, ενώ κάθε ομάδα πληρώνει 300 ευρώ εφόσον οι παίκτες της σε έναν αγώνα συμπληρώσουν έξι κίτρινες κάρτες.

Σε όλα αυτά, φέτος για την ομάδα του Πυράσου υπήρχε πρόστιμο 2500 για το ποτήρι καφέ που φίλαθλος έριξε στο διαιτητή στο ματς με τη Νεοκαισάρεια και άλλα πρόστιμα από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ.

Αξίζει να σημειώσουμε πως τα πρόστιμα πρέπει να πληρώνονται, καθώς σε διαφορετική περίπτωση δεν ορίζονται οι αγώνες. Τα χρωστούμενα προς την ΕΠΟ δεν πρέπει να ξεπερνούν ένα συγκεκριμένο ποσό για κάθε σωματείο.
Διακόσια ευρώ πλήρωσε ο Πύρασος για την έκδοση ταυτότητας προπονητή στον Παναγιώτη Παπαρίζο για το ματς της 33ης αγωνιστικής, ώστε να είναι νόμιμος και να μην τιμωρηθεί όπως η Φαρκαδόνα στον αγώνα με τη Νίκη και 60 ευρώ για κάθε νέο δελτίο που εκδίδει σε ποδοσφαιριστή.

Εάν προσθέσει κανείς τα πολλά χρήματα που δίνονται για τα 16 ταξίδια, από την Πιερία ως το Καναλάκι (μαζί με το φαγητό της αποστολής πριν και μετά το ματς), τις τρεις-τέσσερις διανυκτερεύσεις που είναι απαραίτητες (ειδικά για τα ματς του χειμώνα που αρχίζουν στις 15:00), τους γιατρούς-φυσιοθεραπευτές, τις διάφορες εργασίες στο γήπεδο, το μισθολόγιο προπονητών-παικτών, το αθλητικό υλικό όπως εμφανίσεις αγώνων, φόρμες, μπουφάν, μπάλες, τότε μπορεί να καταλάβει γιατί η Γ΄Εθνική είναι χρυσοφόρα για την ΕΠΟ και ιδιαιτέρως ζημιογόνα για τα σωματεία που δεν λαμβάνουν επιχορηγήσεις, δεν έχουν μεγάλα έσοδα από χορηγίες, ούτε τηλεοπτικά όπως στις επαγγελματικές κατηγορίες.
Με όλα αυτά τα έξοδα, υποτίθεται πως η κατηγορία είναι ερασιτεχνική
Αυτά είναι σε γενικές γραμμές τα έξοδα που αντιμετώπισε φέτος ο Πύρασος και ο …κάθε Πύρασος στο 2ο όμιλο της Γ” Εθνικής.
Το εξοδολόγιο διαιτησίας με μέσο όρο πάνω από 800 ευρώ για κάθε παιχνίδια ήταν το ίδιο για τη Νίκη Βόλου και για τον Ρήγα Φεραίο, ίσως υπήρξαν κάποιες αποκλίσεις.
Για παράδειγμα η Νίκη είχε μεγαλύτερα πρόστιμα που έφθασαν τα 10.000 ευρώ στις πρώτες αγωνιστικές, συν ενστάσεις στα ματς με τη Φαρκαδόνα (500 ευρώ η κάθε ένσταση), συν δικηγόρους για τις υποθέσεις των -6 βαθμών και του αγώνα με τον Πιερικό, ενώ οι σημαντικές διαφορές έχουν να κάνουν με τις πληρωμές παικτών και προπονητών που τα μεγέθη διαφέρουν από σύλλογο σε σύλλογο.» e-mail:  pthrakiotis@mail.com
Διαβάστηκε

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε κι εσύ το δικό σου σχόλιο, ή στείλε μήνυμα στο pthrakiotis@gmail.com

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ' ΝΕΑ