ΠΡΟΣΦΑΤΑ

LIFE STYLE

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Gossip

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ: Η 8η γιορτή του αθλητισμού στην Ξάνθη!

Δευτέρα, 16 Μαΐου 2016

Mε μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή 900 παιδιών και 1.500 γονέων – συνοδών πραγματοποιήθηκε στο "SKODA ΞΑΝΘΗ Arena", την Κυριακή 15 Μαΐου, η 8η μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, στο πλαίσιο του προγράμματος Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ.
Στο φεστιβάλ αφορούσε την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και τις ομάδες που ανήκουν στο πρόγραμμα σωματείων του ΟΠΑΠ «Ανάπτυξη – Εκπαίδευση – Εκσυγχρονισμός των Ερασιτεχνικών Ποδοσφαιρικών Ακαδημιών».
Σ' αυτή τη γιορτή του διαδραστικού ποδοσφαίρου συμμετείχαν οι: Ακαδημία Ποδοσφαίρου ΑΠΟΞ Skoda, Άρης Πετεινού, ΑΟ Βιστωνίδας, Σπάρτακος Αγ. Θεοδώρων, Ακαδημία «Fair Play» ΠΑΟΚ Κομοτηνής, Εθνικός Αλεξανδρούπολης, ΑΟ Καππαδοκία, Ποντιακός Αλεξανδρούπολης, Ορέστης Ορεστιάδας, ΑΟ Καβάλας, Δόξα Αμυγδαλεώνα, Κεραυνός Κρηνίδων, ΑΕ Καβάλας, Δόξα Δράμας, Ορφέας Χωριστής.
Ακολουθώντας πιστά τη φιλοσοφία του προγράμματος Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ, όλες οι δραστηριότητες, στο πλαίσιο των φεστιβάλ, προωθούν με τον πιο ευχάριστο τρόπο το ευ αγωνίζεσθαι, τον σεβασμό, το ήθος και την ομαδικότητα. Οι μικροί αθλητές συμμετείχαν σε παιχνίδια ομαδικότητας και ποδοσφαιρικών δεξιοτήτων, μαθήματα για
θέματα διατροφής μέσα από παιχνίδι, καθώς και σε μία βιωματική εμπειρία, αγωνιζόμενοι ως παραολυμπιακοί αθλητές. Παράλληλα, οι γονείς και συνοδοί παρακολούθησαν από την εξειδικευμένη επιστημονική ομάδα του προγράμματος ομιλίες και σεμινάρια για θέματα ψυχολογίας, διατροφής και πρώτων βοηθειών.
Και στο φεστιβάλ της Ξάνθης συμμετείχε ομάδα πρεσβευτών αθλητών από διάφορα ολυμπιακά και παραολυμπιακά αθλήματα με σημαντικές διακρίσεις για το ήθος, τον σεβασμό προς τους συναθλητές τους και το ευ αγωνίζεσθαι, δίνοντας πολύτιμες κατευθύνσεις στα παιδιά.
Η ΟΠΑΠ διοργανώνει, στο πλαίσιο του προγράμματος Αθλητικές Ακαδημίες, μεγάλες γιορτές αθλητισμού – φεστιβάλ σε δέκα πόλεις της Ελλάδας. Στα προηγούμενα φεστιβάλ που έχουν πραγματοποιηθεί σε διάφορές πόλεις της Ελλάδος, η ΟΠΑΠ έχει μοιραστεί τη χαρά του αθλητισμού με πάρα πολλά παιδιά κι ακόμη περισσότερους γονείς και συνοδούς τους. Το ταξίδι των Φεστιβάλ Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ έκανε... στάσεις στο Ηράκλειο, στην Πάτρα, στην Αθήνα, στην Κατερίνη, στη Λάρισα, στο Άργος, στα Ιωάννινα και στην Ξάνθη ολοκληρώνεται στη Θεσσαλονίκη.

Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ

Οι Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα στήριξης 125 ερασιτεχνικών ακαδημιών ποδοσφαίρου σε όλη την Ελλάδα, που απευθύνεται σε περισσότερα από 10.000 παιδιά, ηλικίας 7–12 ετών. Με βασικό μήνυμα «Σήμερα Αθλητές – Αύριο Καλύτεροι Άνθρωποι» το πρόγραμμα στοχεύει στην προσέλκυση ακόμη περισσότερων παιδιών και την ανάδειξη του εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού ρόλου του αθλητισμού, συμβάλλοντας στη δημιουργία γερών θεμελίων για το μέλλον του αθλητισμού στη χώρα μας.
Οι ακαδημίες επωφελούνται από το ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που περιλαμβάνει:
· Επιστημονική υποστήριξη από ειδικευμένους παιδιάτρους, παιδοψυχολόγους και διατροφολόγους
· Προπονητικές κατευθύνσεις για τις συγκεκριμένες ηλικίες με βάση τα διεθνή πρότυπα της UEFA και της FIFA
· Υψηλής ποιότητας προπονητικό υλικό
· Ασφαλιστική κάλυψηκαθ' όλη τη διάρκεια των προπονήσεων και των αγώνων, καθώς και για μία ώρα πριν και μία μετά
· Συμμετοχή σε ποδοσφαιρικά τουρνουά με εκπαιδευτικό αλλά και ψυχαγωγικό χαρακτήραe-mail:  pthrakiotis@mail.com Διαβάστηκε

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε κι εσύ το δικό σου σχόλιο, ή στείλε μήνυμα στο pthrakiotis@gmail.com

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ' ΝΕΑ