099

Τρίτη, 21 Ιουλίου 2015

Filled Under: , ,

Καταγγελία για τις τακτικές μεταθέσεις αστυνομικών της Δ.Α. Αλεξανδρούπολης

Επιστολή προς τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας απέστειλε, μέσω της Π.Ο.ΑΣ.Υ, η Συνδικαλιστική Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης, με την οποία καταγγέλλει ότι για δεύτερη συνεχή
χρονιά δεν πραγματοποιήθηκαν μεταθέσεις αστυνομικών από τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης προς άλλες υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης.

Οι συνδικαλιστές αστυνομικοί αναρωτιούνται για το εάν και πότε ο νόμος για την ομογενοποίηση των συναδέλφων τους που προέρχονται από συνοριακούς φύλακες θα εφαρμοστεί στη Δ.Α. Αλεξανδρούπολης και πότε οι αστυνομικοί που υπηρετούν στα τμήματα συνοριακής φύλαξης θα πάψουν να τελούν σε καθεστώς ομηρίας για τον υπόλοιπο υπηρεσιακό τους βίο.

Η επιστολή της Σ.Ε.Α.Υ.Α.:

Κύριε Αρχηγέ,

Με αφορμή τις διαταχθείσες τακτικές μεταθέσεις εντός της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε και ταυτόχρονα να καταγγείλουμε το γεγονός ότι για δεύτερη συνεχή χρονιά, δεν πραγματοποιήθηκαν μεταθέσεις αστυνομικών από τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης προς άλλες υπηρεσίες της Δ.Α. Αλεξανδρούπολης, με την προσχηματική δικαιολογία του προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης.

Σύμφωνα με το νόμο 3686/2008 άρθρο 13 παρ. 1, οι ειδικοί φρουροί και συνοριακοί φύλακες που συμπληρώνουν τριετή πραγματική υπηρεσία, από την ημερομηνία μονιμοποίησής τους, εντάσσονται, ύστερα από έγγραφη δήλωσή τους, στο αστυνομικό προσωπικό γενικών καθηκόντων, με το βαθμό του αστυφύλακα και έχουν τα δικαιώματα, τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις του βαθμού αυτού, πλην εκείνων που αναφέρονται στην άσκηση προανακριτικών καθηκόντων, όπως επίσης και σύμφωνα με την παρ.5, του ίδιου άρθρου, οι αστυφύλακες που προέρχονται από συνοριακούς φύλακες υπηρετούν υποχρεωτικά για πέντε (5) έτη στις ανωτέρω Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης και Δίωξης Λαθρομετανάστευσης.

Στην προκειμένη περίπτωση, παρότι έχει παρέλθει ο προβλεπόμενος χρόνος για το δικαίωμα μετάθεσης εδώ και δύο έτη, δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία μετάθεση με απόφαση της τοπικής ηγεσίας, καίτοι υπήρχαν αιτήσεις από συναδέλφους προς κάλυψη κενών οργανικών θέσεων.

Κύριε Αρχηγέ, εύλογα προκύπτει το ερώτημα για το εάν και πότε ο νόμος για την ομογενοποίηση των συναδέλφων που προέρχονται από συνοριακούς φύλακες θα εφαρμοστεί στη Δ.Α. Αλεξανδρούπολης;

Τελικά ο νόμος θα εφαρμόζεται κατά περίσταση;

Ή μήπως, υπάρχει η πληροφόρηση ότι το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης, που υφίσταται στην περιοχή μας εδώ και 25 χρόνια, θα επιλυθεί τα επόμενα ένα ή δύο χρόνια, ώστε οι συνάδελφοι μας που υπηρετούν στα τμήματα συνοριακής φύλαξης να πάψουν να τελούν σε καθεστώς ομηρίας για τον υπόλοιπο υπηρεσιακό τους βίο;

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
www.alexpolisonline.com

e-mail:  pthrakiotis@mail.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε κι εσύ το δικό σου σχόλιο, ή στείλε μήνυμα στο pthrakiotis@gmail.com