ΠΡΟΣΦΑΤΑ

LIFE STYLE

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Gossip

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ή συνεχίζουμε όλοι μαζί ή θα φύγουμε όλοι μαζί» είπε ο κ. Τσίπρας

Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2015

Κατά την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε ότι με το δημοψήφισμα η εντολή που έλαβε η κυβέρνηση δεν ήταν για να φύγει η Ελλάδα από την Ευρώπη. Επίσης ζήτησε τη στήριξη των βουλευτών του γιατί δεν μπορεί να συνεχίσει χωρίς αυτούς.

«Πήραμε εντολή να φέρουμε καλύτερη συμφωνία από το τελεσίγραφο του Eurogroup, αλλά δεν πήρα εντολή να βγάλουμε την Ελλάδα από την ευρωζώνη» είπε χαρακτηριστικά. «Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε μπροστά σε κρίσιμες αποφάσεις. 

Αυτό που έχει σημασία είναι η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ να σταθεί ενωμένη και συμπαγής μπροστά σε αυτές τις κρίσιμες αποφάσεις» συνέχισε ο ίδιος. 

«Εγώ δεν πρόκειται να γίνω νέος Παπαδήμος. Εδώ που ήρθαμε, ήρθαμε όλοι μαζί ή θα φύγουμε όλοι μαζί. 

Ή συνεχίζουμε όλοι μαζί ή θα φύγουμε όλοι μαζί» είπε ο κ. Τσίπρας.

Επισημαίνεται ότι οι περισσότεροι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προσήλθαν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα χωρίς δηλώσεις, ενώ μετά τις 10.00 έφτασε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Τσακαλώτος: «Το παλεύουμε. Δεν έχουμε άλλη επιλογή»

Μετά την ομιλία του πρωθυπουργού τον λόγο πήρε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος ενημέρωσε λεπτομερώς την ΚΟ για την πρόταση που ενέκρινε χτες το Κυβερνητικό Συμβούλιο και εστάλη στους θεσμούς.

Ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε: «το παλεύουμε, δεν έχουμε άλλη επιλογή».

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Τσακαλώτος μίλησε για ένα πρόγραμμα που έχει «και δυσκολίες και βελτιώσεις σε σχέση με αυτό που είχαμε την προηγούμενη εβδομάδα».

Στα θετικά του προγράμματος ο υπουργός Οικονομικών συμπεριέλαβε το γεγονός ότι στα δημοσιονομικά οι εταίροι δεν ζητάνε περισσότερα. Είπε επίσης ότι υπάρχει καλύτερο πακέτο για το χρέος, απο ότι προηγούμενα.

Σε ό,τι αφορά στον ΑΔΜΗΕ ο κ. Τσακαλώτος εκτίμησε ότι υπάρχουν περιθώρια ώστε να αποφευχθεί η ιδιωτικοποίησή του. Δραγασάκης: «Επιτέλους να κυβερνήσουμε»

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Δραγασάκης είπε «πρέπει επιτέλους να κυβερνήσουμε», ενώ πρότεινε την αξιολόγησε των στελεχών που θα μπορούσαν να βοηθήσουν ως προς αυτό. Επίσης πρόσθεσε: «Πρέπει να αποφασίσουμε ποια είναι η θέση μας στην Ευρώπη». Ο ίδιος τόνισε ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση. Λαφαζάνης: «Η πρόταση δεν είναι συμβατή με το πρόγραμμα μας»

Από την πλευρά του, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος διαφοροποιήθηκε εχθές στη συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου, είπε πως η βάση των ελληνικών προτάσεων «δεν είναι συμβατή με το πρόγραμμά μας». Το παρασκήνιο της ΚΟ

Σύμφωνα με πληροφορίες, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, αναμένονται διαφωνίες από την Αριστερά Πλατφόρμα η στάση της οποίας μέχρι στιγμής διαμορφώνεται στο «διαφωνούμε αλλά δεν θα ρίξουμε και την κυβέρνηση». Αναφορικά με τους τους υπουργούς της Πλατφόρμας αφήνουν να εννοηθεί ότι θα δουν πώς θα πράξουν, χωρίς να αποκλείουν και παραίτηση από τις υπουργικές τους θέσεις.
Οι δηλωσεις των βουλευτών

«Είμαστε αισιόδοξοι για μία πολύ καλή συμφωνία. Θα συζητήσουμε και όλα θα πάνε πολύ καλά», δήλωσε κατά την είσοδό του ο κύριος Βούτσης. «Θα προσπαθήσουμε για τη συμφωνία. Έχουμε μπροστά μας μια πολύ σκληρή Γερμανία.

Πρέπει να δούμε πώς θα επιβιώσουμε μέσα σε αυτό το πολύ σκληρό πλαίσιο», σχολίασε ο Νίκος Ξυδάκης.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας εκτίμησε ότι θα υπάρξει συμφωνία την Κυριακή, ενώ ερωτηθείς για τη λειτουργία των τραπεζών επεσήμανε ότι τη Δευτέρα θα υπάρξει νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία θα διευρύνονται οι λειτουργίες των πιστωτικών ιδρυμάτων, ιδιαίτερα αυτές που γίνονται στα γκισέ και έχουν σχέσεις με τις λογιστικές πράξεις.


Καθώς πάντως η πρόταση συναντά δυσκολίες ήδη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γαβριήλ Σακελλαρίδης δήλωσε ότι οι βουλευτές θα ψηφίσουν κατά συνείδηση ωστόσο έσπευσε να επισημάνει ότι οι στιγμές είναι κρίσιμες.

politika-gr.

e-mail:  pthrakiotis@mail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε κι εσύ το δικό σου σχόλιο, ή στείλε μήνυμα στο pthrakiotis@gmail.com

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ' ΝΕΑ