ΠΡΟΣΦΑΤΑ

LIFE STYLE

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Gossip

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ Α΄ ΕΘΝΙΚΗ ΠΗΡΕ Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ

Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2015


ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ 2015
ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ- ΘΡΑΚΗΣ

Θρίαμβος για την ομάδα του Σκακιστικού Τμήματος του Εθνικού!!! Κατέκτησε έναν τίτλο, αυτόν της Πρωταθλήτριας Ομάδας ΑΜΘ στα ΠΟΑ και πήρε το εισιτήριο για την Α΄ Εθνική, διαψεύδοντας κάθε πρόγνωση. Για πολλούς ήταν έκπληξη. Για τους παίκτες της ομάδας της Αλεξανδρούπολης ήταν ένας στόχος που επετεύχθη.

Στην Α΄ Εθνική θα αγωνιστεί η ομάδα του Σκακιστικού Τμήματος του Εθνικού τον προσεχή Ιούλιο. Την Κυριακή 22 Μαρτίου 2015, αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια ομάδα στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Ένας τίτλος που ήρθε μόλις τεσσερισήμισι χρόνια μετά την επανίδρυση του τμήματος!

Η ομάδα κατάφερε στον Προκριματικό Όμιλο Α΄ Εθνικής ΑΜΘ να υπερισχύσει δύο δυνατών αντιπάλων , του ΣΟ ΞΑΝΘΗΣ και ΟΦΣ ΚΑΒΑΛΑΣ, που έχουν παράδοση στο συγκεκριμένο Πρωτάθλημα και συνεχή παρουσία στον σκακιστικό χώρο πάνω από τριάντα χρόνια.

Η τελική αναμέτρηση έγινε με τον ΟΦΣ ΚΑΒΑΛΑΣ με διπλή συνάντηση και τελικό σκορ 16,5-13,5 υπέρ του Εθνικού. Αναλυτικότερα,

το Σάββατο 21 Μαρτίου ο Εθνικός αναμετρήθηκε με τον ΟΦΣ Καβάλας στην έδρα των αντιπάλων. Το αποτέλεσμα έληξε ισόπαλο 5-5.

Ο επόμενος και τελικός γύρος έγινε την Κυριακή 22 Μαρτίου και πάλι στην έδρα της αντίπαλης ομάδας. Το αποτέλεσμα για δεύτερη φορά 5-5. Η νέα ισοπαλία δεν έφερε νικητή και έτσι παίχτηκε αγώνας μπαράζ γρήγορου σκακιού. Εκεί ο Εθνικός είχε ξεκάθαρη νίκη με 6,5-3,5 κερδίζοντας   τον τίτλο της Πρωταθλήτριας ομάδας ΑΜΘ αλλά και την πρόκριση για το κορυφαίο Πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής που θα διεξαχθεί 3-8 Ιουλίου 2015.

Η ομάδα της Αλεξανδρούπολης ήρθε αντιμέτωπη με μια σπουδαία ομάδα της περιφέρειας, αυτή του ΟΦΣ ΚΑΒΑΛΑΣ που μέχρι πέρυσι έπαιζε στο Τελικό Πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής και μάλιστα το 2013 κατείχε την 9η θέση στην Ελλάδα. Επίσης στην πρώτη διπλή αναμέτρηση του Πρωταθλήματος ΑΜΘ, υπερίσχυσε με 13,5-6,5 της ομάδας του ΣΟ ΞΑΝΘΗΣ, περσινή Πρωταθλήτρια της Περιφέρειας. Οι επιτυχίες αυτές πιστοποιούν την ραγδαία άνοδο μιας δυναμικής και μαχητικής ομάδας, χωρίς κενά, με δυνατούς παίκτες σε όλες τις σκακιέρες που παίζουν με την ψυχή τους κόντρα σε κάθε προγνωστικό. Να θυμίσουμε ότι ο Εθνικός μπήκε στο Πρωτάθλημα της Περιφέρειας ΑΜΘ για πρώτη φορά το 2011 , ανέβηκε δύο κατηγορίες( Γ΄ και Β΄ Εθνική) χωρίς καμία καθυστέρηση και τα δύο τελευταία χρόνια παίζει στον Προκριματικό Όμιλο Α΄ Εθνικής της περιφέρειας. Μάλιστα πέρυσι στα προκριματικά έχασε τον τίτλο της Πρωταθλήτριας ομάδας στον …νήμα,(κατέκτησε την 2η θέση) αλλά κατάφερε να πάρει μέρος στα τελικά της Α΄ Εθνικής στο Ρίο της Πάτρας, αποκομίζοντας της εμπειρία του κορυφαίου πρωταθλήματος.

Φέτος ο Εθνικός ήρθε αποφασισμένος για τον τίτλο και την πρόκριση. Και τα κατάφερε!!! Επόμενος στόχος η παραμονή της ομάδας στην Α΄ Εθνική.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook Κάντε τα σχόλιά σας στο pthrakiotis@mail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε κι εσύ το δικό σου σχόλιο, ή στείλε μήνυμα στο pthrakiotis@gmail.com

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ' ΝΕΑ