ΠΡΟΣΦΑΤΑ

LIFE STYLE

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Gossip

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πρόβλημα στο κέντρο εκπομπής Θάσου, σύντομα η αποκατάσταση του''

Τρίτη, 10 Μαρτίου 2015

Η εκπομπή του σήματος στα κέντρα «Θάσος», «Βασιλάκι», «Ξάνθη», «Κορυλοβός», «Νευροκόπι» και «Πλάκα» έχει διακοπεί λόγω προβλήματος στην ηλεκτροδότηση. Η πρόσβαση στις εγκαταστάσεις δεν είναι εφικτή λόγω της ισχυρής χιονόπτωσης. Γίνονται προσπάθειες, σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, για την αποκατάσταση του προβλήματος

(πηγή: digea.gr).

Σχετικά με το πρόβλημα που παρουσιάστηκε από τα ξημερώματα της Κυριακής 8/3/2015 τόσο στα κανάλια που μεταδίδονται  μέσω digea αλλά και μέσω της ΝΕΡΙΤ, ο κ. Τσαούσης συμπληρώνει τα ακόλουθα:

Το βασικό πρόβλημα είναι  στο κέντρο εκπομπής «Τούμπα Θάσου» όπου  έχει διακοπεί η εκπομπή του λόγω προβλήματος στην ηλεκτροδότηση. Η οδική πρόσβαση στις εγκαταστάσεις δεν είναι εφικτή μέχρι τώρα παρά τις  προσπάθειες που έγινα καθ΄όλη την διάρκεια της χθεσινής ημέρας λόγω της ισχυρής χιονόπτωσης που επικρατούσε με αποτέλεσμα να κλείσει το οδικό δίκτυο. Κάθε εναέρια πρόσβαση ήταν επίσης αδύνατη λόγω ομίχλης και ισχυρών ανέμων που επικρατούν στο κέντρο εκπομπής (Κ/Ε) σε υψόμετρο 1.200 μέτρα, ώστε να μπορέσουν τεχνικοί της ΔΕΗ, της DIGEA αλλά και της  ΕΡΤ να επέμβουν.

Σήμερα ξεκίνησαν και πάλι οι προσπάθειες για την διάνοιξη του οδικού Δικτύου  με άγνωστο μέχρι αυτή  την στιγμή αποτέλεσμα.

Έτσι δεν  υπάρχει από τα ξημερώματα της  Κυριακής σε όλη την ΑΜΘ εκπομπή των  περιφερειακών καναλιών από  τον Ν. Σερρών έως και τον Ν. Έβρου.

Εξαίρεση αποτελεί ο Ν. Έβρου από την πόλη των Φερών έως και το Ορμένιο που όλα λειτουργούν κανονικά πανελλαδικά και περιφερειακά μετά από άμεση αποκατάσταση τα ξημερώματα της Κυριακής από τους  τεχνικούς του Digea της περιοχής παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν και επικρατούν στην περιοχή.

Έτσι όσον αφορά την περιοχή της Αλεξανδρούπολης και για ενημέρωση των τηλεθεατών εκπέμπουν κανονικά από το κέντρο εκπομπής Πλάκα όλα τα πανελλαδικά εκτός των περιφερειακών – τοπικών καναλιών. Η μη εκπομπή των περιφερειακών, τοπικών  καναλιών δεν οφείλεται στο κέντρο εκπομπής «Πλάκα» αλλά στο πρόβλημα που υπάρχει στο Κ/Ε Θάσου μιας και η δικτύωση των Περιφερειακών καναλιών γίνεται μέσω Θάσου.

Έτσι οι τηλεθεατές που έχουν πρόβλημα στα πανελλαδικά κανάλια στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης θα πρέπει να συντονίσουν ή να είχαν συντονίσει εξ΄αρχής τους δέκτες στις  συχνότητες της  Αλεξανδρούπολης από το Κ/Ε Πλάκα και όχι σε συχνότητες της Θάσου.

Αυτό  επιτυγχάνεται με νέο συντονισμό στους αποκωδικοποιητές ή και στις  τηλεοράσεις που έχουν ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή με την εξής κίνηση:

Από το Ρυθμίσεις – ψηφιακά κανάλια – χειροκίνητος συντονισμός – κανάλι 27 – ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ (DIGEA)
Από το Ρυθμίσεις – ψηφιακά κανάλια – χειροκίνητος συντονισμός – κανάλι 30 – ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ (DIGEA)
Από το Ρυθμίσεις – ψηφιακά κανάλια – χειροκίνητος συντονισμός – κανάλι 31 – ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ (ΝΕΡΙΤ)
Από το Ρυθμίσεις – ψηφιακά κανάλια – χειροκίνητος συντονισμός – κανάλι 24 – ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ (ΝΕΡΙΤ)

Ακούστε τον Τεχνικό της DIGEA Σάκη Τσαούση.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook Κάντε τα σχόλιά σας στο pthrakiotis@mail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε κι εσύ το δικό σου σχόλιο, ή στείλε μήνυμα στο pthrakiotis@gmail.com

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ' ΝΕΑ