099

Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου 2015

Filled Under:

ΑΝΤΕΧΕΙ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΣΤΑ ΛΑΓΥΝΑ

Ο στρατός  βρίσκεται σε επιφυλακή στην περιοχή των Λαγυνών .

Η Γενική Αστυνομική Περιφερειακή Διεύθυνση ΑΜΘ ανακοίνωσε εκτάκτως τα παρακάτω:

Δ.Α. ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

  • Λόγω έντονων καιρικών φαινομένων, έχει σημειωθεί αύξηση των υδάτων στους ακόλουθους ποταμούς (τελευταία ενημέρωση 05-02-2015 και ώρα 18:23)
  • Επίπεδο στάθμης υδάτων ποταμού Έβρου, στην περιοχή Πυθίου Διδυμοτείχου, 6,25 μ. (όριο συναγερμού 5,70 μ.). Στην περιοχή Πετάλου η στάθμη των υδάτων στα 7,25 μ. (όριο συναγερμού 6,00 μ.).
  • Επίπεδο στάθμης υδάτων ποταμού Έβρου, στην περιοχή Κήπων, 7,80 μ. (όριο συναγερμού 6,40 μ.).
  • Επίπεδο στάθμης υδάτων Ερυθροποτάμου (παραπόταμος Έβρου), στην περιοχή Διδυμοτείχου, 6.30 μ. (όριο συναγερμού 6,80 μ.). Λόγω αύξησης υδάτων του ποταμού Έβρου, στην συμβολή με τον Ερυθροπόταμο, έχει κατακλυστεί από νερά, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η διέλευση των οχημάτων. Κυκλοφορία διεξάγεται από το βόρειο κόμβο Διδυμοτείχου.
  • Εισροή υδάτων από Βουλγαρία μέσω του Άρδα, στο φράγμα Κυπρίνου Ορεστιάδας, 185κ.μ./ δευτερόλεπτο (μικρή μείωση αυξημένης ροής) και στην περιοχή Ορμενίου Ορεστιάδας, 779κ.μ./ δευτερόλεπτο (μικρή μείωση υψηλής ροής).
  • Εισροή υδάτων από Τουρκία στην περιοχή Βύσσας Ορεστιάδας, (σημείο ένωσης υδάτινων μαζών: Έβρου, Άρδα και Tunca) 1.370 κ.μ./ δευτερόλεπτο (μικρή μείωση υψηλής ροής).
  • Μεγάλες καλλιεργήσιμες εκτάσεις, ένθεν και ένθεν του Έβρου και του Άρδα, έχουν κατακλυστεί από μεγάλες ποσότητες υδάτων. Όλοι οι κάτοικοι των χωριών πλησίον του Άρδα και του Έβρου, έχουν ενημερωθεί για την επικρατούσα κατάσταση.
  • Λόγω μεγάλης αύξησης των υδάτων του ποταμού Έβρου, με απόφαση των Τουρκικών Αρχών, από 22:00 ώρα της 01-02-2015, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στη γέφυρα της Αδριανούπολης, με αποτέλεσμα τη διακοπή εισόδου – εξόδου οχημάτων από τον Ε/Δ Καστανέων από και προς την Τουρκία.
  • Πρωινές ώρες της 02–02-2015, λόγω της μεγάλης πίεσης των υδάτων του ποταμού Έβρου, υπήρξε ανεξέλεγκτη θραύση του αναχώματος του ποταμού, σε τρία (3) σημεία του κάμπου της Ορεστιάδας, πλησίον των Ελληνικών Φυλακίων 9, 11 και Ρήγιο Διδυμοτείχου. Όλος ο κάμπος της ευρύτερης περιοχής της Ορεστιάδας κατακλύζεται από μεγάλες ποσότητες υδάτων με ταχείς ρυθμούς. Άπαντες οι κάτοικοι που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, έχουν ενημερωθεί για την επικινδυνότητα της κατάστασης.

Δ.Α. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ 

Την 04-02-2015 και ώρα 14:52, η σιδηροδρομική σύνδεση Αλεξανδρούπολης – Ορμενίου, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και των βροχοπτώσεων που σημειώθηκαν στη Βουλγαρία, υπερχείλισε ο ποταμός Έβρος, με αποτέλεσμα να υπερκαλυφθεί η γραμμή του ΟΣΕ από νερά και να διακοπεί η κυκλοφορία των τραίνων. Η μετακίνηση των επιβατών στο τμήμα αυτό γίνεται πλέον με λεωφορεία του ΟΣΕ, μέχρι να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία της γραμμής.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε κι εσύ το δικό σου σχόλιο, ή στείλε μήνυμα στο pthrakiotis@gmail.com