Home » , , » Ο Αρης θα περάσει τη σεζόν της Γ΄ Εθνικής... στην πούδρα!

Ο Αρης θα περάσει τη σεζόν της Γ΄ Εθνικής... στην πούδρα!

Μπαίνει ο ποδοσφαιριστής στον αγωνιστικό χώρο χωρίς καλαμίδες; Πάει ο ποδηλάτης σε αγώνα χωρίς κράνος; Παίζεις χόκεϊ χωρίς την ανάλογη προστατευτική στολή; Πάει ο μποξέρ σε αγώνα χωρίς προστατευτικό στα δόντια;

Θα μπορούσα να σκεφτώ σίγουρα και άλλες περιπτώσεις όπου οι πρωταγωνιστές χρίζουν προστασίας προκειμένου να μπορέσουν να δίνουν τη μάχη τους. Και πως έχει σχέση όλο αυτό με τον Πανσερραϊκό; "Δένει" στο σημείο όπου αντιλαμβάνεται κάποιος πως οι "κόκκινοι" πάνε απροστάτευτοι απ' όλες τις πλευρές στην μάχη της κορυφής του 1ου ομίλου και ειδικά κόντρα στον Άρη που είναι ο βασικός του αντίπαλος, καθώς η Καβάλα, η Δράμα και όποιος άλλος είναι ουσιαστικά στην ίδια πλευρά με αυτούς.

Μπορεί κάποιος να σκεφτεί πως λίγο μετά την πτώση της ομάδας από την 1η θέση της βαθμολογίας ψάχνουμε να βρούμε δικαιολογίες και να ρίξουμε ευθύνες σε τρίτους, ωστόσο αυτή είναι και η αλήθεια, όπως προκύπτει πάντα εκ του αποτελέσματος και χωρίς κανείς νομίζω να μη δέχεται πως πρώτος απ' όλους φταίει ο ίδιος ο Πανσερραϊκός για την μέχρι τώρα πορεία του.

Από τις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος και τα πρώτα σημάδια από την διαχείριση που θα έχουν οι εκτός έδρας αγώνες του Άρη, έγινε λόγος για μάχη με άνισους όρους, από την στιγμή που οι Θεσσαλονίκεις δείχνουν είτε με τον έναν, είτε με τον άλλον τρόπο, να ευνοούνται όταν καλούνται να αγωνιστούν μακριά από το Κλεάνθης Βικελίδης. Και μπορεί για τον Άρη η Ελευθερούπολη π.χ να θεωρείται δύσκολη έξοδος, ωστόσο πότε δεν θα πάρει γεύση από την, σχεδών διαστάσεων 5χ5, έδρα του Ακροποτάμου, δεν θα δει ποτέ πως είναι το γήπεδο της Χαλάστρας, δεν θα μάθει ποτέ που πέφτει ο Φιλώτας, δεν θα δει τις κιτρινόμαυρες καρέκλες στο γήπεδο του Κοκκινοχώματος, δεν θα πάρει ποτέ γεύση από Αγιονέρι και πολύ πιθανόν να μη χρειαστεί να ταξιδέψει ούτε στο Σουφλί! Δηλαδή θα περάσει τη σεζόν της Γ΄ Εθνικής... στην πούδρα!

Σαφώς και το γεγονός πως έχει  φιλάθλους να τον ακολουθούν είναι ο βασικότερος λόγος που σε κάποιες περιπτώσεις ζητούν οι ίδιες ομάδες μεγαλύτερα γήπεδα(Καμπανιακός, Αμπελόκηποι) και σε κάποιες άλλες ζητά αλλαγή η Αστυνομία προκειμένου να διαχειριστεί καλύτερα την προστασία του κόσμου. Ωραία ως εδώ... αλλά και πως θα γίνει;

Ο αγώνας Ακροπόταμος-Πανσερραϊκός είναι το κορυφαίο παράδειγμα, καθώς υπήρχε και ο πρόσφατος αγώνας μεταξύ της ομάδας από την Καβάλα και του Άρη που έγινε στο γήπεδο της Ελευθερούπολης και οι "κίτρινοι" κέρδισαν ωραία με 0-2 παίρνοντας τους βαθμούς, ενώ οι Σερραίοι κλήθηκαν να αγωνιστούν σε μία έδρα η οποία... έδειχνε γκέλα από την πρώτη εικόνα της. Υπήρχε βέβαια η συνδρομή και άλλων παραγόντων για να έρθει η ήττα, αλλά υπήρχε και αυτό και οι λεπτομέρειες είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά.

Ο Κώστας Βασιλακάκης είπε στις δηλώσεις του πως: "δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό, δε γίνεται ο Άρης να παίζει συνεχώς σε καλά γήπεδα". Το θέμα είναι πως θα γίνει αυτό και τι πρέπει να κάνει η διοίκηση του ποδοσφαιρικού τμήματος για να προστατέψει την ομάδα και αν θέλετε και τα χρήματα που δίνει. Μπορεί να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι της ΕΠΟ και να απαιτήσει τα ανάλογα; Δύσκολα φαντάζεται κανείς και πιθανόν αυτή να είναι και η αλήθεια! Έχει την δύναμη; Ο Πανσερραϊκός σίγουρα δεν είναι Άρης, αλλά δεν είναι μία τυχαία ομάδα που πρέπει να αποδεχθεί αδιαμαρτύρητα ότι της κληρώνει!

Και υπάρχει σίγουρα και το θέμα της διαιτησίας. Κανείς δεν ζητά εύνοια, αλλά σίγουρα είναι ξεκάθαρο πως ο Πανσερραϊκός δεν αντιμετωπίζεται ανάλογα με το μέγεθος του και την θέση του και αυτό φάνηκε από τα δικαιολογημένα παράπονα που είχε στα δύο τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια. Μπορεί πολλοί να περιμέναν πως με έναν Σερραίο στην ΚΕΔ τέτοια προβλήματα δεν θα υπήρχαν, αλλά το ένα δεν αναιρεί το άλλο τελικά!

Όπως και να έχει, πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι που είναι άλλο θέμα, ο Πανσερραϊκός καλείται να πάρει δραστικά μέτρα για όλα τα παραπάνω...
Share this video :

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε κι εσύ το δικό σου σχόλιο, ή στείλε μήνυμα στο pthrakiotis@gmail.com

 
Copyright © 2013. NEA ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ - All Rights Reserved