ΠΡΟΣΦΑΤΑ

LIFE STYLE

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Gossip

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Προσωρινό καταφύγιο Ρομά σε γυμναστήριο λόγω πλημμύρας (βίντεο+φωτος)

Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2014


Του Γιώργου Νικολαϊδη (gnborn2shoot)
Στο κλειστό γυμναστήριο του Δήμου Θερμαϊκού βρήκαν προσωρινή στέγη με εντολή Δημάρχου, περίπου εκατό Ρομά, αφού οι ασταμάτητες βροχές των τελευταίων ημερών πλημμύρησαν την περιοχή στην οποία  ζούνε τις τελευταίες δεκαετίες.
Δήμος και φορείς μερίμνησαν για ζέστη, κουβέρτες και φαγητό και τους παρασχέθηκε κάθε επιπλέον βοήθεια στα μέτρα του δυνατού.
Η τεχνική υπηρεσία του Δήμου επίσης με εκσκαφείς,  βρίσκεται εκεί για να σκάψει κανάλια απ΄όπου θα φύγουν τα νερά των βροχών.
Με την κάμερα ανά χείρας, επισκεφθήκαμε  τον νέο χώρο «φιλοξενίας» τους, τις πλημμυρισμένες παράγκες τους και τους δώσαμε την ευκαιρία να γνωστοποιήσουν  μεταξύ άλλων (και) το πρόσκαιρο αυτό πρόβλημά τους.
Μεταξύ αυτών και την υποτυπώδη πλημμυρισμένη Ευαγγελική εκκλησία (!) του καταυλισμού τους.
Οι  νέες συνθήκες διαβίωσης διαπιστώσαμε ότι πράγματι είναι τώρα ακόμη πιο δύσκολες.
Το νερό, το κρύο και την επιπλέον ταλαιπωρία θα την αντέξουν οι Ρομά.
Όχι μόνο γιατί είναι συνηθισμένοι σε παρόμοιες συνθήκες (διαβίωσης γι΄αυτούς, «επιβίωσης» ίσως για εμάς), αλλά και γιατί η αισιοδοξία είναι μόνιμη σύντροφός τους.
Κλείσαμε το σχετικό μας βίντεο με ένα τους τραγούδι - ικεσία προς τον Χριστό. ΑΜΗΝ.
(Ωρα 18:17. Σε προ πενταλέπτου τηλεφωνική μου επικοινωνία με τον δήμαρχο, μου ανακοινώθηκε ότι οι Ρομά επέστρεψαν ήδη στον καταυλισμό τους αφού η τεχνική υπηρεσία αποκατέστησε το πρόβλημα, στο δε γυμναστήριο έγιναν όλες οι απαραίτητες εργασίες καθαρισμού).

Δείτε το σχετικό μας βίντεο ΕΔΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε κι εσύ το δικό σου σχόλιο, ή στείλε μήνυμα στο pthrakiotis@gmail.com

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ' ΝΕΑ