ΠΡΟΣΦΑΤΑ

LIFE STYLE

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Gossip

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πολίτες δέρνονται ανηλεώς ακόμη και χωρίς κανένα λόγο από άνδρες των ΜΑΤ και της ομάδας ΔΕΛΤΑ... ΒΙΝΤΕΟ

Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2014

To βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας με αστυνομικούς των ΜΑΤ να κάνουν πλιάτσικο σε περίπτερο και να δέρνουν και τον υπάλληλο είναι ασφαλώς ντροπιαστικό για την ΕΛ.ΑΣ. 
Όσο ντροπιαστικές και αστείες είναι και οι δικαιολογίες που προέβαλαν ότι δήθεν πήραν τα νερά, κι άφησαν 20 ευρώ επειδή ο περιπτεράς τους έλεγε ότι δεν εξυπηρετεί αστυνομικούς.

Αν και είναι πιθανό να έγινε κάτι τέτοιο στα Εξάρχεια όπου είναι γνωστή η… αγάπη που έχουν στους «μπάτσους». Όμως, δικαίωμά του είναι του κάθε μαγαζάτορα να εξυπηρετεί όποιον κι όποτε θέλει, έστω κι αν δεν αρέσει σε κάποιους. Αντίθετα, δεν έχουν δικαίωμα οι αστυνομικοί να χτυπάνε αδιακρίτως ή να κλέβουν απ' οπουδήποτε.

Το περιστατικό έρχεται σε συνέχεια των καταγγελιών για ξυλοδαρμούς δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ από άνδρες των ΜΑΤ και της ομάδας ΔΕΛΤΑ κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο Πολυτεχνείο. 
Παρά το γεγονός ότι δεν είναι και τα… καλύτερα παιδιά οι δημοσιογράφοι και πάλι δεν έχει κανείς το δικαίωμα να απλώνει χέρι σε κάποιον που κάνει τη δουλειά του. Οι αστυνομικοί, όσο κουρασμένοι, οργισμένοι, αγανακτισμένοι κι αν είναι δεν μπορούν να χτυπάνε αδιακρίτως, ειδικά στην περίπτωση που οι δημοσιογράφοι τους δείχνουν την ταυτότητα και τους φωνάζουν να μην χτυπάνε.

Πολίτες δέρνονται ανηλεώς ακόμη και χωρίς κανένα λόγο και μόνο από θαύμα δεν υπάρχουν θύματα. Μα καλά, δεν καταλαβαίνουν όλοι αυτοί οι θερμόαιμοι αστυνομικοί ότι μπορεί να βρεθούν στη θέση του Κορκονέα; Θα πάρουν στο λαιμό τους κανένα πολίτη απλά και μόνο επειδή δεν μπορούν να ελέγξουν τα νεύρα τους;

Κατανοούμε ότι είναι από τους πιο κακοπληρωμένους Έλληνες. Καταλαβαίνουμε ότι προκαλούνται πολλές φορές από μπαχαλάκηδες και λοιπούς ανοήτους. Επίσης ότι σε περιπτώσεις όπως στο Πολυτεχνείο είναι όρθιοι από το πρωί και αισθάνονται ότι κινδυνεύει η ζωή τους.

Όμως, όλα αυτά δεν είναι δικαιολογία για να γίνουν φονιάδες. Ούτε κλέφτες, ούτε πλιατσικολόγοι. Αυτά είναι ντροπιαστικά γεγονότα και βάζουν φωτιά στην κάκιστη αντιπαράθεση μεταξύ αστυνομικών και πολιτών. Εκεί που πήγαινε να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ τους, κάποιοι ανεγκέφαλοι Ματατζήδες θέλουν να προκαλέσουν και να δημιουργήσουν χάος. Κανείς δεν πρέπει να τους αφήσει. Ούτε η επίσημη πολιτεία, ούτε οι νόμοι, αλλά ούτε και οι ίδιοι οι πολίτες. Και μην ξεχνάμε και κάτι. Ορισμένοι από αυτούς τους αστυνομικούς είναι Χρυσαυγίτες εκ πεποιθήσεως κι όχι επειδή έχουν αγανακτήσει από τη μείωση των μισθών τους. Το αυγό του φιδιού πρέπει να σπάσει στην Αστυνομία. Όχι για τίποτε άλλο αλλά γιατί υπάρχουν χιλιάδες άξια παλικάρια που υπηρετούν στην ΕΛ.ΑΣ. Πηγή: antinews.gr     .alexpolisonline.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε κι εσύ το δικό σου σχόλιο, ή στείλε μήνυμα στο pthrakiotis@gmail.com

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ' ΝΕΑ